6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (4-6 Μαΐου, 2023)

Μοιραστείτε αυτό το Post

Η Ελληνική Εταιρεία Iατρικής/Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (GrESPEN) διοργανώνει στις 4-6 Μαΐου 2023 το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού διά ζώσης με τη σύμπραξη του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας- Διατροφής, του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Σκοπός μας, όπως και στα προηγούμενα Συνέδρια, είναι η αρτιότερη ενημέρωση των Επαγγελματιών Υγείας για την πλέον επίκαιρη θεματολογία στην επιστήμη της Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού, σε επίπεδο έρευνας, εκπαίδευσης, αλλά και κλινικής πρακτικής. 

Ιδιαίτερο σημαντικό γεγονός -όχι μόνο στον ελληνικό, αλλά και παγκόσμιο χώρο της Κλινικής Δικαιολογίας και Διατροφής- αποτελεί η επίσημη έγκριση της Διεθνούς Διακήρυξης της Βιέννης (Vienna Declaration) για το Ανθρώπινο Δικαίωμα στη Διατροφική Φροντίδα, η οποία υπογράφηκε το Σεπτέμβριο του 2022, ανάμεσα σε άλλες και από την Επιστημονικής μας Εταιρεία. Αυτός είναι και τίτλος – κεντρική θεματολογία του 6ου Συνεδρίου της GrESPEN. 

Στόχος μας είναι ο καθορισμός ενός συλλογικού οράματος για την προώθηση των βασικών αρχών εφαρμογής του ανθρώπινου δικαιώματος στη διατροφική φροντίδα σε όλους τους ασθενείς, ανεξαρτήτως του περιβάλλοντος και των συνθηκών

Η Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή φιλοδοξούν να προσφέρουν μία υψηλού επιπέδου επιστημονικής εκδήλωση, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σας περιμένουμε όλες και όλους!