Τρόποι Online Διδασκαλίας

ΧΡΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ LLL-NUTRITION

Οι παρακάτω πληροφορίες αφορούν ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε για χρήση της online εκπαίδευσης για την ιστοσελίδα του LLL-Nutrition.

Η αυτοαξιολόγηση, η ολοκλήρωση των σχετικών τεστ, όπως και η απονομή των μονάδων CME, γίνονται από την ιστοσελίδα του LLL-nutrition.

Γενικές Πληροφορίες

Η ολοκλήρωση on-line μαθημάτων αποτελεί υποχρεωτικό κομμάτι της εκπαίδευσής σας στο Πρόγραμμα LLL. Περίπου 64 μονάδες θα πρέπει να ληφθούν από τα online μαθήματα για την απόκτηση του Διπλώματος ESPEN.

Τα online μαθήματα προσφέρουν μια σειρά από εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε κάθε θέμα, τις οποίες ο συμμετέχων μπορεί να πραγματοποιήσει σε δικό του ρυθμό και να λάβει τις αντίστοιχες μονάδες. Συνήθως κάθε θέμα αποτελείται από 4 ενότητες (μερικές από αυτές έχουν 2 έως 6 ενότητες).

Κάθε ενότητα περιλαμβάνει μια ενημερωμένη ανασκόπηση για ένα συγκεκριμένο θέμα, μια κλινική περίπτωση, ένα τεστ αυτό-αξιολόγησης και ένα κουίζ βαθμολόγησης.

Αναλυτικές Πληροφορίες

 1. Για να ξεκινήσετε την online εκπαίδευσή σας στο Πρόγραμμα LLL κάνετε εισαγωγή στο σύστημα (στην ιστοσελίδα του LLL-Nutrition) με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας.
 2. Πηγαίνετε στο πεδίο Course Categories (My courses) και κάντε κλικ στο “online courses (Topics)” για να επιλέξετε ένα θέμα που σας ενδιαφέρει.
 3. Θα κληθείτε να εγγραφείτε στο θέμα. Η εγγραφή είναι απλώς μια τυπική διαδικασία. Μην διστάσετε να κάνετε κλικ στο “YES“, στο παράθυρο που εμφανίζεται.
  Σημείωση: Δεν είστε υποχρεωμένοι να συλλέξετε Credits και Certificates μετά την εγγραφή σας.
 4. Σε περίπτωση που θέλετε να συλλέξετε Credits, συνδεθείτε με τον κωδικό σας και ενημερώστε το προφίλ σας με τα προσωπικά σας δεδομένα. Αυτό θα αποτελέσει τη βάση του εξατομικευμένου χαρτοφυλακίου σας, ώστε το σύστημα να παρακολουθεί και να αξιολογεί την πρόοδό σας.
  Σημείωση: Χωρίς πλήρες προφίλ δεν μπορείτε να αποκτήσετε οποιουδήποτε είδους πιστοποίηση.
 5. Προσαρμόστε το Προφίλ/ Portfolio σας ανάλογα με την εκπαιδευτική σας εμπειρία για να αναγνωριστούν τα προσωπικά συμφέροντα και οι στόχοι σας.
 6. Η εγγραφή για κάθε θέμα, σας παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό περιεχόμενο, όλες τις επιλογές και τους πόρους και την ευκαιρία να λάβετε Credits και Certificates. Το πρόγραμμα LLL προσθέτει αυτόματα κάθε επιλεγμένο θέμα στο χαρτοφυλάκιό σας.
 7. Επιλέξτε μια ενότητα που σας ενδιαφέρει. Το κυλιόμενο μενού είναι διαθέσιμο στα αριστερά και θα διευκολύνει τη διαδικασία μελέτης σας. Χρησιμοποιήστε το για να έχετε πρόσβαση σε κάθε μέρος του θέματος, καθώς και την κλινική περίπτωση και το τεστ αυτο-αξιολόγησης.
 8. Αποκτήστε την εκτυπώσιμη έκδοση της ενότητας κάνοντας κλικ στο Printable Version στο πάνω μέρος της σελίδας.
 9. Δείτε ή κατεβάστε την παρουσίαση της ενότητας κάνοντας κλικ στο Slides στο πάνω μέρος της σελίδας.
 10. Μελετήστε την ενότητα.
 11. Διαβάστε την κλινική περίπτωση (clinical case) και απαντήστε στις ερωτήσεις.
 12. Κάντε το τεστ αυτο-αξιολόγησης (self-assessment).
 13. Όταν ολοκληρώσετε τις δραστηριότητες αυτές μπορείτε να πάτε πίσω στο πεδίο “Topic Outline” και να κάνετε ένα κουίζ ταξινόμησης (Grazing Quiz) για κάθε ενότητα.
 14. Επωφεληθείτε της ευκαιρίας να αποκομίσετε 1 μονάδα από κάθε Grazing Quiz. Οι πιστωτικές μονάδες απονέμονται από την Union Européenne des Médecins Spécialistes (UEMS), η οποία αναγνωρίζεται ως Συνεχιζόμενη Ιατρική Εκπαίδευση (CME) στις περισσότερες χώρες.
 15. Αποκομίζετε 4 μονάδες CME σε περίπτωση που επιτύχετε σε όλα τα Grazing Quizzes της Ενότητας. Τα θέματα, συνήθως, προσφέρουν 4 ενότητες, αλλά μερικά από αυτά έχουν 2 έως 6 οπότε σε αυτή την περίπτωση θα κερδίσετε 2-6 μονάδες CME.
 16. Κάντε κλικ στο “Attempt quiz now” στο “Topic outline” και να ξεκινήστε να απαντάτε στα ερωτήματα. Κάθε μια από τις απαντήσεις σας θα πρέπει να υποβληθεί έτσι ώστε να μπορείτε να ελέγξετε αν είναι σωστή ή όχι.
 17. Αφού ολοκληρώσετε την πρώτη σας προσπάθεια, μπορείτε να την αποθηκεύσετε χωρίς ή με υποβολή ή να πατήσετε ολοκλήρωση. Μόλις ολοκληρώσετε την προσπάθειά σας, θα δείτε μια επισκόπηση της βαθμολογίας σας και δεν θα είστε πλέον σε θέση να αλλάξετε τις απαντήσεις σας.
 18. Κάντε κλικ στο πεδίο “Re-attempt quiz” αν θέλετε να βελτιώσετε το αποτέλεσμά σας.
 19. Θα πρέπει να επιτύχετε τουλάχιστον 70% προκειμένου να λάβετε 1 μονάδα ανά ενότητα.
 20. Σε περίπτωση που δεν ενδιαφέρεστε να κάνετε Grazing Quiz, θα λάβετε 1 μονάδα CME άν εγγραφείτε για ένα on-line μάθημα ενός θέματος. Μελετήστε όλες τις ενότητες που περιλαμβάνονται, απαντήστε στις ερωτήσεις των κλινικών περιπτώσεων και ελέγξτε τις γνώσεις σας με τα τεστ αυτο-αξιολόγησης.
 21. Αν η επιλεγμένη μονάδα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο live-μάθημα επί του θέματος αυτού, κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της ESPEN, καθώς και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του Προγράμματος LLL που διοργανώνονται σε εθνικό επίπεδο (βλ. Τρόπος Διδασκαλίας σε Live Courses).